Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd vill värva tillbaka succémittfältaren – "Kommer att lämna ett förslag"

Han gjorde succé i Dalkurd för fyra år sedan.
Nu vill Dalkurd värva tillbaka Ammar Ahmed inför nästa säsong.
Ahmed själv stänger inga dörrar – men siktar på allsvenskan.
– Man ska aldrig säga aldrig, säger mittfältaren till Sporten.

Efter två fina år med Dalkurd lämnade Ammar Ahmed Dalkurd efter säsongen 2012.

Den offensivt lagde centrale mittfältaren plockades upp av Östersund, som han gjorde två säsonger med i Superettan, innan flyttlasset gick vidare till Åtvidaberg och allsvenskan, som dock degraderades under hans första år där.

I år har han varit en nyckelspelare i Åtvidaberg, men nu går kontraktet ut och allt talar för att 28-åringen går vidare i karriären.

– Jag tror inte att jag kommer att vara kvar här. Förhoppningsvis kommer jag att spela högre upp, i rätt förening, där jag kan få ut mina kvaliteter på rätt sätt. Spela på den stora scenen – allsvenskan. Det var väl därför jag kom hit också, men så åkte vi ut, säger Ahmed när Sporten når honom.

Dalkurd ville värva mittfältaren redan inför årets säsong och gör ingen hemlighet av att man kommer att försöka igen. Sportchefen, Adil Kizil, bekräftar att man kommer att ge Ahmed ett erbjudande inom kort.

– Vi har haft en dialog och jag har sagt att vi är intresserade. Han har gjort en fantastiskt bra säsong med Åtvidaberg och det är en kille vi vill ha här. Vi kommer att lämna ett förslag och titta om vi kan få hit honom.

Han siktar på allsvenskan, säger han.

– Det förstår jag och det tycker jag att han förtjänar faktiskt. Men blir det inte allsvenskan så ska han vara i det bästa laget i Superettan. Och det är hos oss, säger Kizil.

Ahmed berättar att han inte stänger dörren för Dalkurd, även om allsvenskt spel är målet.

– Man ska aldrig säga aldrig. Jag har sagt att det viktigaste är att jag hamnar rätt. Känns det som att man inte kommer att få ut något av sitt spel, så tror jag inte att jag skulle gå, oavsett om det är allsvenskan. Allt ska klaffa, det är det viktigaste.

– Jag gillar att spela i ett lag som spelar en rolig och attraktiv fotboll – en possession-fotboll – och Dalkurd är ett sådant lag.

Något beslut kommer han inte ta i en nära framtid.

– Jag har inte fått något kontraktsförslag från någon. Det är folk som har hört av sig och pratat och jag vet att det finns klubbar från allsvenskan också. Prio ett är att spela i allsvenskan i rätt klubb.

– Jag vill ta det lugnt och inte stressa fram något. Åka på ledigt nu och ta all tid som kommer för att vänta och se. Kolla igenom sina alternativ i lugn och ro.

LÄS ÄVEN:

Borlänge eller Uppsala – är det här bilden som avslöjar Dalkurds planer?

Brage och Dalkurd i kontakt med allsvenske anfallaren: "De har visat intresse"

Dalkurdtränaren efter nya rekordet: "Blivit mer och mer upprymd av stolthet"