Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalkurd ute ur cupen – mållöst mot AIK

En bra insats mot ett tufft motstånd räckte inte för Dalkurd.
Gruppfinalen i Svenska cupen mot AIK slutade 0–0, ett resultat som innebär att Solnalaget är klart för kvartsfinal medan Dalkurd är utslaget.
– Det är nog fler än vi som inte kommer att få hål på AIK i år, säger Dalkurdtränaren Andreas Brännström till Cmore.

Annons

Förutsättningarna var att Dalkurd, med fyra poäng efter två omgångar, var piskat att vinna mot fullpoängaren AIK för att gå vidare.

– Vi fick en ganska bra start på matchen, men en jobbig andra halva på första halvlek. Vi ändrade lite i vår press och den andra halvleken var bra, utan att vi fick till den där riktiga slutforceringen, säger Brännström.

För plus-kunder: Blandade känslor i Dalkurd efter sista cupmatchen: "Prestationen var bra"

Dalkurd hade svårt att skapa de farliga chanserna. Närmast var ett par skott, från Ricky Yarsuvat respektive Rewan Amin.

Dalkurds Mohamed Bangura inledde på bänken, men blev inbytt mot sin tidigare klubb i den andra halvleken.

I den andra matchen i gruppen vann Kristianstad borta mot GAIS med 2–1.

AIK–Dalkurd 0–0

Publik: 3540.

Varningar, AIK: Per karlsson. Dalkurd: Alex DeJohn och Mohamed Bangura.

Dalkurd på Skytteholms IP: Frank Pettersson – Henrik Löfkvist, Robin Tranberg, Alex DeJohn – Heradi Rashidi (72), Rawez Lawan, Ammar Ahmed, Rewan Amin (82), Kujtim Bala – Ricky Yarsuvat (72), Yukiya Sugita.

Ersättare: Jacob Hampfalls (mv), Peshraw Azizi, Jalid Kerkich, Mohamed Bangura (72), Leonard Pllana (82), Omar Jagne (72) och Oscar Lundin.