Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalaseger i galna skidstafetten

I helgen avgjordes riksfinalerna på längdskidor, Ica Cup, i Bollnäs för 13- och 14-åringar – Dalarna avslutade med en succéartad skicrosstafett och tog dessutom hem söndagens två övriga stafetter. Ungdomarna från Dalarna tog även hem totalsegern i Ica Cup.

Se filmen från Skicrossen under ICA cup.

Fredag, lördag och söndag har de största skidtalangerna i respektive län gjort upp på Ica Cup och Dalarna hade stora framgångar i Bollnäs.

På fredagens distanstävlingar för 13-åringar knep Lina Rydén och Molly Furunäs en andra- och tredjeplats knappt tre sekunder efter segraren, Jonna Persson Kjellgren.

Dalarnas Hugo Ström slutade tvåa på samma distans, slagen av gästriklands Elias Danielsson.

För 14-åriga killar var Dalarnas Mattias Andersson snabbast och i D14 delade Sara Anderson tredjeplatsen med Ångermanlands Elin Forsgren.

Även under lördagens sprint var Dalarna bra med flera framskjutna placeringar.

Hugo Ström vann H13-klassen före Dalarnas Erik Franzén.

I H14-klassen följde Mattias Andersson upp segern på distansloppet med att ta en andraplats.

Under söndagen var det dags för stafetterna där Dalarna sopade hem alla tre enkelt genom att slå Jämtland/Härjedalen, Stockholm och Medelpad. Det var Skicross, kort- och långstafett som skidades.