Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bensinpriset sjunker- trots semestertider

För två månader sedan var det rekordnotering på bensinpriset. Lagom till semestern har bensinspriset sjunkit kraftigt i Avesta.

Annons
- Det är ingen som vet om prissänkningen kommer att hålla i sig, säger Ulf Svahn, VD på Svenska petroleum institutet (SPI).

Bensinpriserna brukar skjuta i höjden under semestertider. Hela västvärlden kör i regel mer bil och därför ökar också priserna. Men just nu sjunker istället priserna på det svarta guldet.

– Den här situationen är väldigt ny. Vi vet inte hur länge det håller. Kanske fortsätter priserna att sjunka eller så ökar det. Det står skrivet i stjärnorna, säger Ulf Svahn, VD på Svenska petroleum institutet (SPI).

Att priserna på bensin sjunker beror enligt honom på att International Energy Agency (IEA) släppt 60 miljoner fat olja från de strategiska lagren.

– Priset på råolja har gått ned kraftigt på grund av det. Det gäller hela världsmarknaden som har sjunkit och det slår igenom på bensinpriset, säger Ulf Svahn.

Just nu kan du hitta 95-oktanig bensin för 14.03 kronor per liter i Avestatrakten enligt internetsajten bensinpriser.nu.

Enligt samma sajt hittar du den billigaste bensinen i landet på en mack i Ekerö utanför Stockholm. Där kostar den prick 13 kronor per liter.

Mer läsning

Annons