Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avesta BK förlorade fredagsderbyt mot Hedemora – "vi tappade vårt spel"

En tung förlängningsförlust mot Fagersta följdes upp med en storförlust i derbyt mot Hedemora SK. 1–5 slutade bataljen i Avestahallen.

Annons

SE REPRISEN FRÅN MATCHEN MELLAN AVESTA OCH HEDEMORA HÄR: Vi livesände fredagsmötet i HockeyTvåan mellan Avesta–Hedemora

Första derbyt slutade med 6–4 i baken, andra derbyt som spelade i Avestahallen under fredagskvällen slutade 1–5 efter tre spelade perioder.

Hemmalaget Avesta höll relativt jämna steg med konkurrenterna från nordväst i två perioder. 0–1 i den första perioden fick ses som en rättvist ledning för gästerna och 1–1 efter en tät andra period var även det rättvist. Men i matchens tredje period drog gästerna ifrån.

– Vi höll oss till vår matchplan i de två första perioderna. Sedan tappade vi i tredje, och det tog Hedemora tillvara på. Det var därför vi förlorade idag, sade Avestas forward Mitch Machlitt till lagets hemsida efter matchen.

Avesta BK är fortsatt sist i Hockeytvåan västra B med sina åtta inspelade poäng. Två bakom nästjumbon IFK Hallsberg.

LÄS MER: Hett dalaberby att vänta när Hedemora och Avesta möts: "De här är de riktiga derbyna"

1–2 blev under slutakten 1–5. Mitch Machlitt tycker att matchen var avgjord redan efter 1–3-målet som gjordes av Hedemoras Viktor Widing efter sju spelade minuter av tredje perioden.

– Då dog matchen, och vi tappade vårt spel, sade han till lagets hemsida efter matchen.

1–4 kom endast en minut efter 1–3-målet, denna gång var det Emil Eriksson som noterades i målprotokollet. Men en olycka kommer sällan ensam, så för att gnugga extra salt i Avestas försvarssår fastställde Emil Eriksson slutresultatet till 1–5 efter endast tio minuters spel i den tredje perioden.

Avestas forward, Mitch Machlitt, var besviken efter matchen. Men han ser ändå att det finns chanser för laget att ta sig till playoff.

– Vi måste jobba vidare som ett lag. När vi gör det, spelar vi bra. Om vi håller oss till vår gameplan, har vi fortfarande bra chanser ta oss till playoff. Men vi måste få till det snart, annars klarar vi inte av det, sade han till hemsidan.

Avesta BK-Hedemora SK 1–5 (0–1, 1–1, 0–3)

Första perioden: 0–1 (13.31) Tobias Lindgren

Andra perioden: 0–2 (29.08) Andrée Eriksson fem mot fyra, 1–2 (38.03) Niclas Elfsberg

Tredje perioden: 1-3 (46.51) Viktor Widing, 1–4 (47.29) Emil Eriksson, 1–5 (49.41) Emil Eriksson

Utvisningar: Avesta: 6x2, 1x10. Hedemora: 3x2.

Skott: 27–34 (6–10, 11–10, 10-14)

Domare: Henrik Nyberg

Publik: Ca 170.

Mer läsning

Annons