Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mickeltemplet lyser upp

/
  • Lena Fransson med fyra unga skidåkare i  Elias Nymans, 5 år, Liv Mörk 4 år, Mikael Rustad 6 år och Mattias Hansson 5 år.
  • Mickeltemplet är en perfekt skidbacke för de som vill komma igång och intresset finns för backen som drivs helt ideellt.
  • Stefan Sjögren hjälper Mattias Hansson med liften.
  • Malin Jonsson var en av många som passade på att åka skidor.
  • Mickeltemplet är en perfekt skidbacke för de som vill komma igång och intresset finns för backen som drivs helt ideellt.
  • Minnen från Mickeltemplets storhetstid.

Annons

Den har varit avsomnad men har vaknat till liv. Mickeltemplets alpina skidanläggning lyser nu upp för sportlovsfirare, men också vardagskvällar och helger.

– Jag vill att barnbarnen ska få åka skidor, säger Lena Fransson, och det verkar som hon är mormor och farmor till alla barn i Särna.

För när det var kvällsåkning i backen så var det fullt på parkeringen och kö i liften, en av Sveriges äldre. Lika fullt var det i backen, men störst var trängseln vid fikaborden där Micke Andersson gräddade kolbullar som alla åkare bjöds på. Det var också där som alla äldre samlades med mer eller mindre dåliga ursäkter för att slippa bli ifrånåkta i backen.

– Det är kommunen som äger anläggningen, men vi i Särna SK som sköter det hela på ideell basis, berättar Lena.

När liften stänger kommer Stefan Sjögren med dagskassan, pengar som går åt till att bjuda de unga åkarna på fika.

– Lönsamt är det inte, men kul att backen lever upp, säger Lena.

Mer läsning

Annons