Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalarna förtjänar 300 miljoner om året: "Vi vill rättmätigt ha pengarna tillbaka"

300 miljoner kronor. Så mycket pengar skulle Dalarna få årligen om Föreningen Sveriges Vattenkraftskommuner fick som de ville när det kommer till beskattningen av vattenkraften. Detta förslag presenterade man i samband med Inlandstinget som arrangerades i Mora. Därtill lyfte man frågan om att öppna hela inlandsbanan.

Inlandstinget är en träff där inlandskommunerna i två dagar samlas för att diskutera angelägna frågor. Årets ting ägde rum i Mora.

Stor fokus under mötet låg på ersättning för utnyttjandet av inlandets naturresurser samt att genomföra visionen om att öppna hela inlandsbanan.

Att kommuner ska få ersättning för inlandets naturresurser må låta abstrakt. För att konkretisera det hela något handlar det om att de kommuner som genererar vattenkraft också ska få utdelning för det.

– Vi tycker att pengarna ska gå till de platserna där värdena också uppstår i norra Sverige. Det är där beskattning bör ske. Det är där man har tagit skogsmark, jordbruksmark, dränkt byar och försämrat både fisket och jakten. Vi vill rättmätigt ha pengarna tillbaka, betonar Ingvar Persson, ordförande Föreningen Sveriges Vattenkraftskommuner.

Han berättar att i dag beskattas varje elproducerad fastighet på 2,8 procent av taxeringsvärdet. Skatten är statlig och den innebär årligen en inkomst för staten på 5,4 miljarder. Ingvar Persson menar dock att denna skatt bör gå till de kommuner som producerar vattenkraften.

– Vi har gjort en modell som gör att alla kommuner i norra Sverige får ta del av vattenkraften. Först en grundindelning per person och capita. Sen kommer man in på vattenproduktionen där man ser hur mycket vattenkraft som produceras i vissa kommuner och regioner, berättar Ingvar Persson.

I Dalarna ligger värdet på omkring 300 miljoner kronor. Gävleborg strax därunder och Värmland cirka 200 miljoner.

– Det är stora värden som går förlorade. Ur rättvisesynpunkt är det självklart att vi ska ta hem de här pengarna.

Föreningen har drivit frågan sedan 1999 men nu känner Ingvar att de börjar komma någon vart.

– Det händer saker. Man måste nöta på. Fler och fler förstår det här. Vi vill att statens utredningstjänst ska titta på det här och att vi kommer fram till ett förhandlinsbord för att diskutera frågan, säger Ingvar Persson.

Ersättningen av vattenkraft i all ära. Inlandskommunerna ekonomiska föreningen skapades 1989 i första hand för att först rädda inlandsbanan och även det var på agendan under Inlandstinget.

– Det jag brinner mest för är en fördjupningsstudie av hela inlandsbanan från Gällivare till Kristinehamn där man tittar på banan och alla tvärbanor. Vad krävs det för upprustningar och vad kostar det? Vi har en vision om att öppna hela inlandsbanan, säger Per-Anders Westhed, vice ordförande i Inlandskommunernas ekonomiska förening.

Flera politiker fanns också på plats i Mora. Bland annat riksdagsmannen Peter Helander. Han har följt processen sedan han var kommunalråd i Mora.

– Sveriges inland har det tufft med avbefolkning, dålig infrastruktur och hög skatt förhållande till inkomst. Det behöver bli bättre. Jag tycker att staten ska hjälpa Sveriges inland att växa på egen hand, säger Peter Helander, och fortsätter:

– Jag är inget fan av bidrag som man kan leva på. Bättre då att se till att infrastrukturen fungerar, att service finns i hela inlandet, så att människor som bor här på egen kraft kan växa och få folk att flytta hit och skapa arbeten och jobb, konstaterar Peter Helander, som påpekar att investeringar på inlandsbanan är mycket små i förhållande till vad industrier kan förlora om den stannar av.

Mikael Thalin, kommunalråd Orsa, var också en gäst under Inlandstinget.

– Det är jättebra att vi har ett sådant här forum där vi får diskutera utvecklingsfrågor. Infrastrukturen är i grund och botten förutsättningen för att utvecklas. Det är särskilt spännande att det finns tankar och idéer om att bedriva persontrafik mellan Mora och Östersund. Det är något vi får titta vidare på och se om det går att genomföra.