Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalapolitikern efter vigselkaoset: "Är chockad och ledsen"

Nära 40 par har skolborgarrådet Olle Burell (S), bördig från Hedemora, vigt sedan 1 april 2015.
Nu har det visat sig att han inte blivit registrerad som vigselförrättare hos Länsstyrelsen. Det är med andra ord många äktenskap som nu visat sig vara ogiltiga.

Det är StockholmDirekt.se som berättar om dundermissen.

Själv säger Olle Burell till DT:

– Den 2 april 2015 fick jag skriftligt besked från Stockholms stad om att jag hade blivit förordnad som vigselförrättare och att detta förordnade är giltigt fram till sista december 2018.

Men något gick snett. Hedemorasonen blev alltså aldrig registrerad hos Länsstyrelsen för sin roll som vigselförrättare.

I juli 2016 förrättade Olle Burell sin första vigsel. Sedan tog det över ett år, och nästan 40 par, innan sanningen uppdagades.

– Att få dela brudparens stora stund har varit lika fantastiskt varje gång. Jag är både chockad och ledsen över att de har blivit drabbade av något som bara inte får ske. Sådana här misstag får inte ske i en så stor organisation som Stockholms stad, säger Olle Burell.

Läs även: De gifte sig - men är ännu inte vigda

Ett antal par som genomgått den borgerliga cermonin är hastigt och mindre lustigt inte lagligt vigda utan att allt måste göras om eller godkännas av regeringen i efterhand.

Enligt StockholmDirekt jobbar Länsstyrelsen och Stockholms stad nu tillsammans för att lösa den uppkomna situationen.