Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalabördige Peter Springare höll sitt löfte – publicerar nya uppgifter på Facebook

Artikel 3 av 5
Peter Springares inlägg på Facebook
Visa alla artiklar

I ett nytt inlägg på Facebook redogör Peter Springare återigen för brottslingarnas etniska härkomst. Han skriver också att många av dem som har gett honom sitt stöd är invandrare.

I ett nytt inlägg på Facebook på fredagen tackar Örebropolisen Peter Springare alla som har skickat brev, kort, blommor och presenter till stöd för honom. Han tackar också de som startat Facebook-grupper för att ge sitt stöd. Han skriver bland annat: "För som jag tidigare skrivit, är det en isande kyla som biter genom märg och ben, när man står på barrikaden i full orkan."

Det var sent på fredagskvällen för en vecka sedan som Peter Springare skrev det omdebatterade inlägget på Facebook, som kan tolkas som invandrarfientligt och där han namnger misstänkta gärningsmän. Inlägget anmäldes till åklagare och fick stor spridning i media.

Peter Springare skrev också att han skulle återkomma "nästa fredag med en redogörelse för den gångna veckan". I sitt nya inlägg redovisar han uppgifter kring ett par av de brottskategorier han och hans kollegor har utrett på grova brottsgruppen i Örebro från den 1 januari 2015–30 december 2016. Uppgifterna handlar om vilken etnisk härkomst gärningsmännen har.

I sitt nya inlägg skriver Peter Springare också att många brottsoffer är invandrare och avslutar med "därför är det inte heller så konstigt att jag fått så pass stort stöd av just invandrare, eftersom de förstår vad det är jag sätter fingret på".

Peter Springare utlovar ytterligare inlägg nästa vecka eller tidigare.

NA har sökt Peter Springare för en kommentar utan att nå honom.

Läs också:

[+] Polischef: "Vi har fortsatt förtroende för Springare"

Kända polisprofilen från Örebro anmäls efter hätskt inlägg på Facebook

Efter Facebookinlägget – självklart för NA att namnge Springare

Så kommenterar rikspolischefen Peter Springares utspel på Facebook