Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dalabagare finalister i SM för unga bagare

Nu är finalisterna klara för SM Unga Bagare 2017. Linn Eriksson från Äppelbo och Tintin Larsson från Avesta är två av tio som kommer ställa upp i tävlingen.

Det är branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som anordnar bageritävlingen SM Unga Bagare, i år för 27:e gången. För att vara med i tävlingen måste man vara under 23 år.

I tävlingen har de tio finalisterna har fem timmar på sig att skapa bakverk i kategorierna matbröd, kaffebröd, wienerbröd, skådebröd och frukostbröd. Bakverken ska sedan dömas av fem jurymedlemmar utifrån smak, form, färg, kreativitet och teknik.

Av de tio finalisterna så kommer två stycken från Dalarna. Det handlar dels om Linn Eriksson från Äppelbo, som jobbar på Vallentuna Stenugnsbageri.

– Otroligt roligt och spännande att vara i final i SM Unga Bagare! Jag sökte för jag vill utveckla mig själv och se vad jag går för. Om jag klarar pressen helt enkelt, säger Linn Eriksson i ett pressmeddelande.

– Men jag tror det kommer gå bra för jag är väldigt noggrann och petig med slutresultatet. Jag försöker också använda många olika tekniker för att hela tiden hitta nya, kreativa vägar framåt. Att vinna skulle betyda så mycket för mig och vara ett kvitto på att jag är på rätt väg.

Den andra finalisten från Dalarna är Tintin Larsson från Avesta, som jobbar på Lidingö bröd och patéseri.

– Jag har alltid velat ha ett yrke där man får arbete med händerna och vara kreativ. Tack vare en inspirerande gymnasielärare valde jag bagaryrket. Det är jag väldigt glad och tacksam för. Jag tävlade även i SM Unga Bagare förra året och kom tvåa – men inför årets final har jag tränat med Juniorbagarlands-laget och även fått coaching av duktiga bagare. Och nu siktar jag såklart på förstaplatsen, säger Tintin Larsson i pressmeddelandet.

Läs också: Säterbagare med i årets SM unga bagare

Vem som vinner titeln i SM Unga Bagare 2017 avgörs den 29 mars i köpcentret Nordstan i Göteborg.