Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dala Pride har fått ny ordförande och planeringen för festivalveckan är igång

Dala Pride har just valt sin nya styrelse, och nu tar Moa Löfkvist över som ordförande efter Ninni Skön. Förberedelserna för årets pridevecka är igång, och både föreningar och kommuner vill boka in sig. Föreningen hoppas också på fler engagerade till prideveckan.

Den nya ordföranden Moa Löfkvist kommer från Borlänge men bor idag i Falun där hon studerar till socionom. Hon har varit aktiv i föreningen sedan 2014.

– Härligt att vi redan är igång! var hennes första kommentar då hon på årmötet blev vald till ny ordförande.

I år går prideveckan av stapeln vecka 38 med paraden som final i Falun lördagen 23 september.

– Vi hoppas och tror att konceptet Dala Pride kommer växa ytterligare i år. Redan nu har vissa föreningar och även kommuner hört av sig och berättat om sina planer under prideveckan.

Lördagen den 25 mars kl 17 hålls ett öppet möte på Studenternas hus Kåre i Falun, dit alla som vill vara med och hjälpa till med pride är välkomna.

- När festivalen har vuxit så mycket som den gjort så behöver vi också bli fler som engagerar sig, säger Henrik Hansson, nyinvald senior i styrelsen. Jag vill också med mina 43 år betona att det är helt okej att vara äldre i detta sköna gäng som ordnar pride i Dalarna.