Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att anmäla sig till Hedemorakonst 2017

Proffs eller amatörer, alla är välkomna att ställa ut på Hedemorakonst 2017. Den 25 mars-9 april visas utställningen i Vasahallen och det börjar bli hög tid att anmäla sig.

Annons

Utställningen Hedemorakonst har körts i många år, senast 2015, berättar Harry Lehto, kulturenhetschef på Hedemora kommun.

– Det brukar vara jättepopulärt, senast var det ett 40-tal som ställde ut och man får ha två verk var.

LÄS MER: Variationsrik vårsalong i Vasahallen

Den gången var det en stor blandning med skulpturer, målat, textil, foto, sprayfärg, lera, acryl, väv... I år hoppas man på lika stor blandning av uttryckssätt.

– Den här är en utställning för alla i Hedemora, både professionella konstnärer och amatörer. Alla som vill får vara med, säger Harry Lehto.

Årets utställning hålls som tidigare i Vasahallen, i rummet strax upp till vänster innanför entrén. För den som vill medverka börjar det bli dags att anmäla sig, den 6 februari är sista anmälningsdatum.

– Den 25 mars är det vernissage. Sedan kör vi två veckor och har öppet hela dagarna, säger Lehto.

Hedemorakonst i Vasahallen, 25 mars-9 april, är inte det enda stora konstevenemanget i vår. Den 25-27 maj hålls till exempel en konstrunda för första gången i Hedemora. Två helt skilda evenemang men inget hindrar förstås att några personer medverkar vid båda.