Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dags att anmäla sig till Hedemorakonst 2017

Proffs eller amatörer, alla är välkomna att ställa ut på Hedemorakonst 2017. Den 25 mars-9 april visas utställningen i Vasahallen och det börjar bli hög tid att anmäla sig.

Utställningen Hedemorakonst har körts i många år, senast 2015, berättar Harry Lehto, kulturenhetschef på Hedemora kommun.

– Det brukar vara jättepopulärt, senast var det ett 40-tal som ställde ut och man får ha två verk var.

LÄS MER: Variationsrik vårsalong i Vasahallen

Den gången var det en stor blandning med skulpturer, målat, textil, foto, sprayfärg, lera, acryl, väv... I år hoppas man på lika stor blandning av uttryckssätt.

– Den här är en utställning för alla i Hedemora, både professionella konstnärer och amatörer. Alla som vill får vara med, säger Harry Lehto.

Årets utställning hålls som tidigare i Vasahallen, i rummet strax upp till vänster innanför entrén. För den som vill medverka börjar det bli dags att anmäla sig, den 6 februari är sista anmälningsdatum.

– Den 25 mars är det vernissage. Sedan kör vi två veckor och har öppet hela dagarna, säger Lehto.

Hedemorakonst i Vasahallen, 25 mars-9 april, är inte det enda stora konstevenemanget i vår. Den 25-27 maj hålls till exempel en konstrunda för första gången i Hedemora. Två helt skilda evenemang men inget hindrar förstås att några personer medverkar vid båda.