Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då ska Dalarnas artister hyllas på gala – skicka in dina nomineringar här

Det blir ett Dalecarlia Music Awards även 2017. Den 1 april äger Dalarnas egen Grammisgala rum på Magasinet i Falun.
– Det blir en musikfest för alla som älskar musik, säger Jonas Martinsson, projektledare för galan.

Det blir fjärde gången som Dalecarlia Music Awards arrangeras. Galan startades på initiativ av Boomtown och Studiefrämjandet för att hylla Dalarnas musikliv. Galan hölls de första två åren på Galaxen i Borlänge innan man 2016 flyttade till Magasinet i Falun när Musik i Dalarna blev ny huvudman.

2017 blir det åter igen Musik i Dalarna som håller i trådarna för galan som äger rum den 1 april på samma plats som förra året.

– Jag har längtat sedan förra galan att få sätta igång. Det känns väldigt kul att få ett sådant hedersamt uppdrag. Det är också väldigt kul att det hamnar under Musik i Dalarnas flagg, det breddar vår verksamhet ytterligare. Galan är ju regiontäckande och det är vi också, så det är naturligt att vi jobbar med det, säger projektledare Jonas Martinsson på Musik i Dalarna.

Dalecarlia Music Awards delar ut priser för bland annat årets grupp, årets album, årets låt men också smalare kategorier som årets klassiska och årets folkmusik. Från och med den 1 december kan vem som helst skicka in sina nomineringar för att hjälpa juryn på traven att hitta guldkornen i Dalarnas musikliv under 2016.

– Det är så hög kvalite på det som görs inom musik i Dalarna, alla dessa artister, arrangörer, solister och så vidare. Det måste visas upp för att hyllas och premieras. Dels för alla musikälskare som samlas under sammal kväll, och dels för för alla beslutstagare här i länet för att de ska se vad som görs och släpps i Dalarna. Musik är vansinnigt viktigt.

Se livesändningen från Dalecarlia Music Awards 2016

Förutom Musik i Dalarna görs galan möjlig av Borlänge och Falu kommun, Sveriges Radio, Dalarnas Tidningar och deltagande studieförbund. Jonas Martinsson vill påpeka att Dalecarlia Music Awards inte bara är en branschtillställning utan också öppet för hela länets musikälskare.

– Det ska vara en häftig upplevelse för alla besökare som kommer dit, det ska kännas gala-aktigt. Det blir lika mycket pompa och stått som förra galan. Det blir en musikfest för alla som älskar musik.

(Möjligheten att skicka in nomineringar är nu avslutad och underlaget tas om hand av en jury som utser de nominerade.)