Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cubus, Bik Bok, Espresso House och Rituals till Falun – Bergströms galleria byggs om

Nu är det klart att flera nya butiker kommer till Falun. Det är när Bergströms galleria ska byggas om som Cubus, Bik Bok, Espresso House och Rituals etablerar sig i centrum.

Diös går nu ut med att man ska bygga om Bergströms galleria. Anledningen uppges vara att man vill skapa en mer attraktiv och inbjudande miljö för hyresgäster och kunder.

I etapp 1 kommer man arbeta med butiksytorna bakom kundgatan i bottenplan på huset på Åsgatan. Man kommer då göra plats för nya butiker, skapa två nya entréer och en ny kundgata.

Enligt Diös kommer Swedbank lämna gallerian och flytta till Systembolagets gamla lokaler på Åsgatan. Nya butiker som kommer ta plats i Bergströms galleria är Cubus, Bik Bok, Espresso House och Rituals.

Etapp 2, som i nuläget är på planeringsstadiet, kommer omfatta bottenplan i huset närmast ån.

Huvudentreprenör för ombyggnationen är Skanska. För att kunna genomföra byggnationen kommer man från den 1 februari att stänga av ingången till gallerian via Stadiums bottenplan och Din Sko via Holmgatan. Rulltrappan i huset på Åsgatan kommer också stängas av.

Om allt går enligt planerna ska ombyggnationen vara klar den 30 april 2017.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android