Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cekal fortsatte i SM-formens spår

Det var ingen som rådde på den nylige SM-silvermedaljören Emelie Cekal vid årets förbundsmästerskapstävlingar i i luftgevärsskytte i Ludvika.

I grundomgångens 40 skott förbättrade Emelie Cekal sitt tidigare personbästa – för tredje gången på en månad. Det nya rekordet lyder på 413,1 decimalpoäng, motsvarande 393 heltal och 29 innertior.

Läs också: Cekal i toppform efter sabbatsåret

Även den öppna finalen såg Emelie Cekal som segrare, nu med 494,9 poäng, 2,5 före Ludvikaskytten Alicia Geijer.

I den öppna klassen tog By:s Moa Lindmark en femte plats, med bara 1, 7 poäng från bronsplatsen. Lindmark kämpade under tävlingen mot en besvärande hosta.

Läs också: Pontus från By – Sveriges bäste luftgevärsskytt

På herrsidan var i vanlig ordning 13-årige Pontus Kallin, By, uppe och sköt om de absoluta topplaceringarna. Den här gången fick han dock nöja sig med ett silver, efter att ha besegrats av Ludvikans David Gustavsson med endast 1,1 decimaler. I den sittande klassen fyllde den 13-årige talangen på medaljskörden med ett brons.

Läs också: Nya rekord av By- och Avestaskyttar

HERBERT SEIL