Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carsten Jensen i topp när vi listar fem favoritböcker just nu

Bokvåren är i full gång. Kulturredaktionen listar våra fem favoriter från de två senaste månaderna.

1

Carsten Jensens ”Den första stenen”

En dansk pluton i krigets Afghanistan är i fokus i Carsten Jensens mäktiga roman som vår kritiker Margaretha Levin Blekastad kallar ”en av årets mest drabbande romaner”. Hon avslutar sin recension med orden: ”Den borrar sig rakt genom huden och är omöjlig att värja sig mot.”

Läs hela recensionen här!

*

2

Linus de Faires ”Boken om Yousef”

En man sitter fängslad anklagad för terrorism. För att ha mördat Libanons premiärminister. Så ser handlingen ut i ”Boken om Yousef” av Linus de Faire, som vår kritiker Crister Enander kallar en omvälvande och viktig roman. ”Jag hoppas den finner många läsare.”

Läs hela recensionen här!

*

3

Elena Ferrantes ”Den som stannar, den som går”

Del tre i Elena Ferrantes succéserie om Neapel och de två vännerna Elena och Lilas livsresa. Vår kritiker Kristian Ekenberg applåderar att Elena Ferrante lyckas förena hög litterär kvalitet med berättartekniska grepp som lockar till sig många läsare.

Läs hela recensionen här!

*

4

Jenny Diskis ”Den sista resan”

Den engelska författaren Jenny Diskis sista bok om att dö i cancer. Vår kritiker Lina Erkelius tycker att Diski för ofta väljer galghumorns väg, men lyfter även fram bokens stora kvaliteter. Hon avslutar med orden: ”Ju närmare slutet kommer, desto mer uppriktig blir hon. Jag tycker mer om de partierna. De som beskriver en sorts förtröstan i att döden är det icke-varande där alla redan har befunnit sig, i evigheten innan vi blev till.”

Läs hela recensionen här!

*

5

John Williams ”Augustus”

Han gjorde succé med “Stoner”. Nu ges även John Williams “Augustus” ut på svenska. Har du inte läst ”Stoner” och ”Butcher’s crossing” så börja med dem, men har man redan läst och älskat de två så är ”Augustus” förstås ett måste.

Läs hela recensionen här!