Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carl-Johan Bergman: Vem blir DT:s Dalahjälte?

 
Dalahjälten
Visa alla artiklar

Tvåbarnsmamman Emma Rydén i Svärdsjö såg bilden på den syriske flyktingpojken, död på en strand – långt bort från den trygghet som ett barn ska känna. Hon bestämde sig. Hon ville uträtta något.

Annons

Hennes engagemang för människor på flykt undan krig och förföljelse kom att engagera hela Svärdsjöbygden.

Hennes initiativ nominerades till Dalahjälten . Och Emma Rydéns ideella arbete, som krävde många timmar, mycket slit, gillades av DT:s läsare som röstade fram henne till att bli årets dalahjälte.

Nu är det dags igen.

LÄS MER: Emma Rydén om sitt engagemang

Vem, eller vilka, gjorde något under förra året som du tycker förtjänar att uppmärksammas? En insats som kanske var ett dramatiskt hjältedåd, eller en insats som betyder mycket fö rmånga, eller bara någon, i vardagen?

Alla kan vi göra något för att göra Dalarna litet varmare, ännu mer medmänskligt.

Så här skrev jag förra året i en krönika apropå Dalahjälten :

”Alla kan vi göra något för att göra Dalarna litet varmare, ännu mer medmänskligt.

När jag läser om de nominerade till Dalahjälten slår det mig, återigen, att ett hjärta som slår för andra människor, som slår för att göra skillnad, är ett hjärta som slår för mig – och för det samhälle som jag vill leva i.

Alla kan inte göra allt. Men alla kan göra något. Som bröderna Bladh som trotsade lågorna och räddade liv. Som de halvnakna skyddsänglarna Mikael och Magnus som slog till när ett hjärta slutade slå.”

Och som Emma Rydén.

2017 är året då vi, återigen, visar och uppmärksammar det du och jag kan göra för varandra

Så nominerar du din Dalahjälte

Från och med i dag kan du nominera din Dalahjälte. Mejla [email protected] och förklara varför just den, eller de, som du vill nominera bör bli Dalahjälte 2016. Och glöm inte kontaktuppgifter. Senast måndagen den 30 januari behöver vi ditt förslag.

På alla hjärtans dag, den 14 februari, presentar vi vilken, eller vilka, av de nominerade som, tack vare DT-läsarnas röster, utsetts till årets Dalahjälte.

2017 är året då vi, återigen, visar och uppmärksammar det du och jag kan göra för varandra.