Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Carl Bildt hånar Donald Trumps tal om påstådd mörkning av terrorattacker: "Löjligt"

USA:s president Donald Trump hävdade i ett tal under måndagen att terroristattacker sker så ofta världen över att media slutat att skriva om dem.
– Det är löjligt, skriver Carl Bildt, tidigare svensk utrikesminister på Twitter.

Vita huset har gått ut med en lista på 78 terrorattentat som Donald Trump anser att det inte rapporterats tillräckligt mycket om, rapporterar Washington Post.

I flera av de händelser som nämns i listan har inga personer kommit till skada. En av dessa händelser som tas upp i listan är en brand i en muslimsk föreningslokal i Malmö i oktober 2016.

En syrisk medborgare i 30-årsåldern misstänktes till en början för terrorbrott efter branden. Men åklagarens bevisning höll inte och brottet fick istället rubricering mordbrand.

Flera av dåden som finns med på Vita husets lista har varit uppmärksammade händelser världen över, bland annat terrordådet på nattklubben i Orlando och på konsertlokalen Bataclan i Paris.

Nu har Sveriges tidigare utrikesminister Carl Bildt reagerat på Twitter över Donald Trumps utspel om att media inte rapporterar om terrordåden.

– Trump hävdar i sitt Tampa-tal att terrorattacker "i hela Europa" är så vanliga att media inte längre rapporterar dem. Det är löjligt, skriver han.

Donald Trump pekade på Europa under sitt tal i Tampa där han påstod att media är orärlig i sin rapportering kring terrordåden.

– Hotet från radikal islamisk terrorism är i högsta grad verklig, bara titta på vad som händer i Europa och Mellanöstern. Domstolar måste agera snabbt, skriver han på Twitter och syftar på det inreseförbud till USA som han vill att domstolarna ska godkänna.