Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Buss med skolungdomar hamnade i diket: "Alla blev rädda"

En trafikolycka med en buss inträffade på tisdagsmorgonen på väg 621 i höjd med Hagge golfklubb mellan Ludvika och Smedjebacken.

Larmet om olyckan kom in klockan 8.06. Det var när bussen skulle lämna en busshållsplats efter att två passagerare gått på som den hamnade i diket.

– Den har glidit ned med bakändan i diket och fronten står kvar på vägen, säger Jonas Dorg, räddningsledare vid Smedjebackens räddningstjänst.

Tio personer, främst skolungdomar, var inblandade i olyckan, men kunde ta sig ur bussen och ska ha klarat sig utan skador. Resenärerna fick åka ersättningsbuss från platsen.

– När bussen skulle backa ut från hållplaten började den glida ner i diket på andra sidan vägen. Alla blev rädda och jag hörde något skrik. Vi ville ut så fort vi kunde, säger Nathalie Norling, 18, från Smedjebacken, som var med på bussen.

Halt väglag rådde på flera håll i Västerbergslagen under tisdagsmorgonen. Bengt Benjaminsson, vice vd vid Dalatrafik, berättar om problem på framför allt linjen mellan Ludvika och Grängesberg.

– Där hade vi kraftiga förseningar under morgonen, på turerna både från Grängesberg och från Ludvika. Men det har inte varit några allvarliga incidenter, säger Benjaminsson som dock konstaterar att skolelever och vuxna som åker med de här bussarna förmodligen kom för sent till sina arbetsplatser på tisdagsmorgonen.

Det är just nu stora störningar i busstrafiken i flera delar av länet på grund av halka.

Läs också (Plus): 200 bilar förutser och varnar för halka – Trafikverket testar ny teknik

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android