Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brottsmisstanke mot Avestaföretag i konkurs

2012 sattes ett Avestaföretag i konkurs vid Gällivare tingsrätt. Dessutom har en person som tidigare satt i ledande ställning i konkursbolaget anmälts för misstanke om brott.

Det kan man läsa i konkursförvaltarens slutredovisning av ärendet.

Den person som står som ensam aktieägare, bosatt utomlands, köpte aktierna den 12 oktober 2011.

Affären gjordes upp genom en företagsmäklare, som inte har gått att få tag i.

Bolagets inventarier såldes till bolagets tidigare ägare till underpris den 21 oktober 2011. Egendomen har levererats utomlands och skeppats ut från Södertälje.

Konkursförvaltaren skriver att frågan om den nya aktieägaren överhuvudtaget existerar har betydelse för om dessa överlåtelser är giltiga. Återvinning kan bli aktuellt. Konkursbolagets egendom såldes och försvann utomlands fast en bank i Dalarna hade säkerhet i egendomen.

Bolaget bildades 2010 och tros ha kommit på obestånd under sommaren 2011. Någon bokföring efter april 2011 har inte gått att få fram.

Konkursförvaltaren har kommit fram till att bristen i boet är knappt tre miljoner kronor. Konkursbolagets nye ägare har inte gått att nå, inte ens då man har begärt rättslig hjälp hos myndighet i dennes hemland.