Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brittiska spioner förnekar avlyssning: "Löjliga anklagelser"

Vita huset hävdar att den brittiska säkerhetstjänsten GCHQ buggat Donald Trump. Spionorganisationen ska nu vara rasande över påståendet.
– Det är genomlöjligt och bör ignoreras, säger ansvarig vid GCHQ i ett uttalande, enligt Sky News.

För första gången – kanske någonsin – har den brittiska spionorganisationen valt att kommentera en nyhrtesrapportering.

Det är den amerikanska mediekommentatorn, domaren Andrew Napolitano, i veckan har hävdat att GCHQ avlyssnat Donald Trump – på order av tidigare president Barack Obama.

Anledningen till att Obama ska ha vänt sig till britterna ska ha varit att han velat kringgå den amerikanska lagstiftningen.

Det är genomlöjligt och bör ignoreras

Vita husets presstalesperson Sean Spicer har upprepat påståendet om att GCHQ ligger bakom den påstådda avlyssningen.

Nu har spionorganisationen valt att att kraftigt dementera uppgifterna.

– De senaste påståendena av mediekommentatorn Andrew Napolitano om att GCHQ uppmanats att genomföra avlyssning mot den dåvarande presidenten är nonsens. Det är genomlöjligt och bör ignoreras, säger GCHQ i ett uttalande, enligt Sky News.

Det var i början på mars som Donald Trump skrev på Twitter att han avlyssnats av Barack Obama. Påståendet har inte backats upp med några som helst bevis – vilket har väckt stor uppståndelse i USA,

I en intervju i veckan med Fox News hävdar presidenten att bevis för avlyssningen kommer att presenteras snart.

– Ni kommer att hitta några mycket intressanta saker som kommer att komma fram under de kommande två veckorna, säger Donald Trump till Fox News.