Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brittisk toppdiplomat hoppar plötsligt av efter Brexit-bråk

Den brittiske toppdiplomaten Ivan Rogers hoppar plötsligt av sitt uppdrag som EU-ambassadör.
Nu spekulerar brittisk media om Rogers avhopp beror på bråk mellan honom och de som är skeptiska till det europeiska samarbetet.

Annons

Enligt The Guardian förargade Rogers sina motståndare när han varnade ministrarna för att det kan komma att ta upp till tio år innan landet kan ha ett färdigt handelsavtal med EU.

Rogers skulle egentligen vara med vid de inledande förhandlingarna mellan Storbritannien och EU när landet ska lämna unionen.

Men trots att Rogers skulle ha suttit på sin post fram till och med november i år så hoppar han nu plötsligt av. Rogers har ännu inte uttalat sig om avhoppet mer än en kort kommentar, skriver The Guardian.

– Ivan Rogers avhopp kommer göra det mindre troligt att det blir ett fördelaktigt avtal vid en Brexit. En av få ledande personer i den brittiska regeringen som förstår EU, skriver Charles Grant, chef för den brittiska tankesmedjan Centre for European Reform på Twitter.

Enligt the Daily Mail jublar Brexit-anhängare över Rogers beslut.

– Detta är en man som hävdade att det kan ta upp till 10 år att komma överens om en Brexit-affär. Han är alldeles för mycket av en pessimist och ännu en av etablissemangets EU-företrädare av det gamla gardet. Han har åtminstone haft heder att avgå, säger Jonathan Lis, biträdande chef för tankesmedjan Europhile British Influence, enligt tidningen.