Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandmannens vädjan: ”Sänk farten”

När olyckan väl är framme jobbar räddningstjänsten mot klockan. Men att kämpa för att rädda liv samtidigt som bilar susar förbi innebär även en stor fara att som livräddare själv bli påkörd.

– Folk bromsar inte in tillräckligt utan bränner förbi i hög hastighet även när vi skyltat om att sänka farten innan olycksplatsen. Det räcker med att vi tar ett steg ut i körbanan för att hämta verktyg från bilen så smäller det, säger Christer Hedén.

Han arbetar som brandman och även ställföreträdande styrkeledare vid räddningstjänsten i Avesta.

I onsdags förra veckan vajade flaggen på halvstång vid räddningstjänsten i Avesta. Dagen innan nåddes de av budet att en styrkeledare för räddningstjänsten Attunda i Stockholm avlidit i samband med en insats vid en trafikolycka. Av oklar anledning blev han påkörd av en förbipasserande bil.

– Det är en oerhört onödig och tragisk olycka, säger Christer Hedén.

Läs mer om när Räddningstjänsten spärrade av vägen i Krylbo: Bil körde ned träd

Han hoppas att detta kan få trafikanter att visa hänsyn för polis, ambulans och brandmäns arbete vid en olycksplats. Förutom att arbeta under tidspress och samtidigt hålla ett extra öga på trafiken har de en ekonomisk press gentemot samhället att inte uppehålla trafiken allt för länge berättar Hedén.

– Självklart ska vår säkerhet alltid gå först, men vi måste ta hänsyn till vad olika typer av insatser kostar samhället, till exempel om folk blir försenade till jobbet, säger Hedén.

I korta drag kostar det vid försening per bilist som måste sitta i kö eller ta en omväg till arbetet, i tidsvärde 305 kronor per timme, enligt Gunnel Bångman, expert vid enheten för samhällsekonomi- och trafikprognoser på Trafikverket.

Normalt sett är det polisens uppgift att spärra av vägen. Hinner de inte vara först på plats måste räddningsledaren ta beslutet om vägen ska spärras av eller om man ska släppa på ett körfält.

Johan Koivisto, skyddsombud för Södra Dalarnas räddningstjänstförbund, berättar att de arbetar konstant med att förbättra säkerheten för personalen.

– Vi tänker på hur vi placerar våra fordon för att minimera att bilister kör in i oss. Vi sätter även ut tillfälliga farthinder, blinkande lampor och varningstält och trianglar för att försöka få ned hastigheten vid olycksplatsen. Men tyvärr är det allt för många som struntar i avspärrningarna.

För ett halvår sedan var han själv med om att det var nära ögat att en bil körde på hans fordon bakifrån.

– Om jag får prata för mig, så upplever jag att det varit lite frågan när, och inte om, säger Johan Koivisto.

– Många har en bild av brandmän som hjältar men vi är bara helt vanliga knegare som alla andra. Vi vill bara få komma hem till våra familjer när arbetsdagen är slut, säger Christer Hedén.