Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på Sandsbro skola i Växjö – utvecklades snabbt till en krafig brand

Under natten mot måndag utvecklades en kraftig brand på en skola i Växjö. En upprättan om mordbrand skulle under morgonen upprättas.

Under natten mot månsdag kom det larm om en brand på Sandsbro skola i Växjö. Tidigt trodde man att det bara handlade om en rökutveckling men det utveckade sig snabbt till en kraftik brand.

Enligt uppgifter till TT ska allmänheten ha observerat barn som lekte på skolans tak, men det var fortfarande under natten oklart om de hade något med branden att göra.

Under natten berättade stabsbefäl vid Värenda räddningstjänst för Aftonbladet att räddningstjänsten försökt begränsa branden och att räknat med att vara kvar hela natten. Polisen skulle under morgonen upprätta en anmälan om mordbrand.

– Själva branden har börjat i takkonstruktionen, och sedan har det spridit sig vidare. Det är lite besvärligt på det sättet, sa Conny Peterson, stabsbefäl vid Värenda räddningstjänst till Aftonbladet.