Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i villa - ska brinna med öppna lågor

Räddningstjänsten larmades på fredagsförmiddagen till en brand i en villa vid Solarvet i Leksands kommun, mellan Sågmyra och Rexbo. Villan var övertänd när man kom fram till platsen, men inga personer ska ha skadats i branden.

Se reprisen av vår livesändning från olycksplatsen:

Larmet kom in klockan 10.18 på fredagsförmiddagen. Det brinner med öppna lågor i huset.

– Det var övertänt när vi kom fram på platsen, säger räddningsledare Magnus Johansson. Det var inga personer kvar i byggnaden, men det var tre baggar kvar i grannfastigheten som vi släppte ut på grund av strålningsvärmen.

Räddningstjänst från Leksand, Bjursås, Grycksbo och Falun är just nu på platsen och ett tiotal brandmän arbetar med branden.

Även en ambulans larmades till platsen, men den har nu lämnat utan att ta med sig någon. Inga personer ska alltså ha skadats i branden.

Branden tros ha startat i pannan i huset.

– Han som ringde och larmade har eldat och tagit en tupplur och märkte sedan att det brann. Han gick då ut, säger Magnus Johansson.

Räddningstjänsten försöker inte släcka branden, utan kommer låta byggnaden brinna ned. Leksands brandkår kommer ta över efterbevakningen av branden, som kommer pågå under flera timmar.

Det ska inte vara någon spridningsrisk till närliggande byggnader.

Även en elledning ska ha brunnit av. Elverket har kontaktats och ska vara på väg till platsen.

Läs även (Plus): Många stora villabränder i Dalarna under 2016

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android