Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i flerfamiljshus i Brunflo – polisen misstänker mordbrand

Vid halv tolv-tiden på onsdagskvällen började det brinna på översta våningen i ett flerfamiljshus på Ängevägen i Brunflo, Östersunds kommun. Huset fick utrymmas och polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

Enligt SOS Alarm slog det lågor från taket och ut från en balkong.

– Vi har varit på plats sedan midnatt ungefär. Vi har påbörjat släckningsarbetet men har ännu inte kontroll på branden, säger Jörgen Eriksson, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Branden började i en lägenhet på översta våningen i huset och både brandkåren från Brunflo och Östersund är på plats.

– Vi har säkerställt övriga lägenheter men vet ännu inte om det är någon kvar i lägenheten där branden började, säger Jörgen Eriksson.

Vid 01.20-tiden kunde polisen bekräfta att det inte var någon person kvar i huset.

– Vi är på plats och arbetar fortfarande. Vi har pratat med både boende och hyresvärden och räknat de boende och det ska inte vara någon kvar i huset, säger Sofie Odnäs, RLC-befäl vid polisens ledningscentral region Nord.

Enligt SOS Alarm har ingen person förts till sjukhus och vid 02.30-tiden ska branden ha varit släckt.

Huset är avspärrat och efterkontroll och ventilering av byggnaden pågår.

– Läget är så att vi åker hemåt då branden är släckt. Två brandmän stannar kvar för att bevaka byggnaden. Insatsen kommer nog avslutas vid morgonkvisten, säger Olof Bråborg, inre befäl på räddningstjänsten i Jämtland.

Polisen inväntar tekniker och en förundersökning om mordbrand alternativt allmänfarlig vårdslöshet är inledd. Polisen har ingen misstänkt för branden i nuläget.

Det är ännu oklart vad som orsakat branden.