Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand i byggnad i Rättviks kommun

20.27 under torsdagskvällen inkom ett larm från SOS om en brand i en villa i Kärvsåsen i Rättviks kommun.

Inga personer är kvar i byggnaden som brinner skriver polisen i ett pressutskick. Både räddningstjänsten och polis är på plats.

– Det är inga personer i villan, de tog sig till grannfastigheten. Det kan vara en katt kvar men det är inget som vi har påträffat, säger Patrik Fredriksson , räddningsledare på plats.

Inga av personerna skadades av branden. Huset är dock totalskadat.

– Huset är totalskadat med vattenskada och rökskada, ena sidan är också sönderbränd. Det går inte att göra någonting åt det.

Branden kan ha startat av en lykta men det är inte helt säkert och det var ett snabbt brandförlopp. Varför branden spred sig så snabbt är dock oklart.

– Det var ett snabbt brandförlopp, säger Fredriksson.

Det var 25 minusgrader på platsen vilket gjorde släckningsarbetet svårt då kopplingar och slangar kan frysa. Man fick låta vattnet flöda fritt i slangarna för att undvika att de frös.

Arbetet väntas pågå in på fredagen och beräknas vara klart vid lunchtid. På fredagsmorgonen meddelade regional produktionsledare vid SOS Alarm att det fanns en enhet från räddningstjänsten kvar på platsen för efterbevakning.