Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brage lyfter upp talang till A-laget: "Varje tränares dröm"

En mittfältare på de egna leden tar nu plats i Brages representationslag.
18-årige Erik Larsson flyttas upp från U19-laget.
– Erik kommer med sin löpvillighet ute på planen och sin spelförståelse bidra med att ytterligare spetsa till A-lagstruppen, säger akademichefen Andreas Wallin till klubbens hemsida.

Annons

Den kommande säsongen kommer Bragefansen kunna skymta en talang från de egna leden springa runt i tröja nummer 19.

Det står klart efter att klubben lyft upp mittfältaren Erik Larsson från U19-laget.

Den 18-årige mittfältaren har skrivit på ett kontrakt över de tre kommande säsongerna med Brage.

– Erik är varje tränares dröm, då han vid varje träningspass vill utvecklas och visar upp ett förhållningssätt gentemot andra människor som är förenligt med vad IK Brage som klubb står för både på och utanför planen, säger klubbens akademichef Andreas Wallin till klubbens hemsida.

Larsson beskrivs ha sina styrkor i löpstyrkan och spelförståelsen. Huvudtränare Bengt Ottosson tror att mittfältaren kan komma att bli en stöttepelare i Brage i framtiden.

– Erik är en intelligent ung fotbollsspelare som imponerat stort sedan han började vara med i A-lagsträning under förra hösten. Vi ser Erik som en framtida central mittfältare i IK Brages A-lag, men han är samtidigt väldigt allround och behärskar flera positioner tack vare sin spelintelligens, säger Ottosson,