Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra fart på rean även i mellandagarna

Redan på annandagen började många butiker med den stora mellandagsrean. Och rushen håller i sig flera dagar.

Annons

När tidningen besökte några butiker i onsdags var det mycket folk i rörelse. Många är lediga i mellandagarna och passade på att fynda till reapriser.

Men som vanligt var det också några som ville byta sina julklappar. Det är inte alltid som storleken på plaggen är den rätta.

– Det är mest byten på förmiddagarna, säger Daniel Holmberg, säljare på Dressmann.

Några speciella trender har han inte märkt den här julen.

– Men flanellskjortorna säljs bra även i år, säger han.

Så här i mellandagarna är det inte bara reavaror som säljs. Nyår närmar sig och många behöver nya skjortor och andra accessoarer. Däremot konstaterade säljarna på Dressmann att det säljs färre kostymer och att det har blivit vanligare med kavaj och byxor.

Inne i Avesta galleria var det mycket folk även när rean hade pågått några dagar. Framför allt var det klädbutikerna som drog kunder även under mellandagarna.

Elgiganten vid Dalahästen började rean redan på juldagen.

– Juldagen är vår största dag på året, men det är mycket folk hela veckan. Sedan fortsätter vi med januatirean med andra varor, säger butikschefen Fredrik Sandahl.

Det som säljs klart mest under rean är tv-apparater och mobiltelefoner. Men även en del vitvaror åker med under readagarna. Året julklapp, vr-glasögon, fanns inte med på rean. De tog slut redan före jul.

Carita Eriksson hade åkt från Fagersta för att köpa en ny dator. Men det var inte på grund av rean.

– Min gamla dator är så slö, och batteriet är dåligt, så jag behövde en ny, säger hon.