Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Börsraketen Fingerprint störtdyker

Folkaktien Fingerprint Cards rasar på börsen. Efter att ha sålt färre fingeravtryckssensorer än väntat har företaget nu gått ut med en vinstvarning.

– Jag tycker att det ser ganska allvarligt. Det är inte bara första kvartalet i år som bolaget varnar för, Fingerprint kan inte bekräfta prognosen för helåret 2017. Jag tror aktien kan rasa med 25 procent i dag, säger Ulf Petersson, analytiker, till Dagens industri.

Fingerprint Cards har tidigare föreslagit en utdelning på 2 kronor per aktiem men efter att kvartalet visat sig vara sämre än väntat drar nu biometribolaget tillbaks förslaget.

– Jag skulle säga att det är något väntat. Det är känt att det är svårt för den här typen av bolag att göra prognoser, säger Jonas Olavi, allokeringschef på Alfred Berg, till Dagens industri,

Under tisdagsmorgonen gick bolaget ut med en vinstvarning. Företaget räknar med att intäkterna blir hela 50 procent lägre under kvartalet jämfört med förra året, skriver Svenska Dagbladet.

– Då de kortsiktiga utmaningarna förväntas fortgå under andra kvartalet kan Fingerprint Cards inte bekräfta bolagets kommunicerade prognos för intäkter och lönsamhet för helåret 2017, meddelar bolaget enligt Dagens industri.