Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänges citybutiker tar hjälp i kampen om konsumenterna

Nu ska lokala handlare i Borlänge ut på nätet för att nå nya konsumenter.
Det som ska hjälpa Borlänges citybutiker är en ny onlinetjänst – My Mall.

Annons

Många handlare i Borlänges citykärna brottas i dag med ett stort problem – de konkurreras ut av stormarknader och e-handeln.

Uppskattningsvis köper 65 procent av konsumenterna något via online varje månad. Samtidigt är det bara drygt tio procent av de enskilda butikerna som även bedriver e-handel.

Vi som bor här i Borlänge vill ha en levande stadskärnamed ett brett utbud av restauranger och butiker. Det är också bra för bygdens ekonomi om våra pengar stannar här. Något man bidrar till om man handlar lokalt, säger Jannike Wåhlberg i Borlänge Centrumförening, i ett pressmeddelande.

Konsumentbeteendet förändras ständigt. I dag räcker det inte att bara ha en fysisk butik, alla som säljer något måste även finnas representerade digitalt. Men många är för små och det är en stor investering ekonomiskt och tidsmässigt att satsa på och marknadsföra en egen e-handel. Det är där vi kommer in i bilden, säger HenrikRamstedt, Marknadschef på My Mall.