Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge föll tungt i slutminuterna

I näst sista matchminuten gör Vimmerby 5–4 efter att Borlänge slarvar i försvaret. En riktigt tung förlust för bortalaget – som ledde i början på tredje.

Borlänge tog ledningen med Stefan Högbergs 4–3 i början av tredje perioden och allt såg ut att gå vägen för gänget som bussat från Dalarna. De skulle få behålla ledningen till minut sju i sista perioden då kvitteringen kommer för Vimmerby.

Det som händer efter kvitteringen är att Marcus Andersson drar på sig en utvisning, som Borlänge klarar. Sen är det dags för Jonas Halvarsson att få en tvåminutare följt av en Vimmerbyutvisning tio sekunder senare och matchens sista minuter ska spelas fyra mor fyra.

– Det är spel i vår egen zon, vi tappar insidan och tappar bort lite gubbar. Då får de läget och kan avgöra helt enkelt, säger Borlänges tränare Jeff Jakobs efter matchen.

Trots förlusten finns det några saker Borlängetränaren vill ta med sig från matchen.

– Det var väldigt fram och tillbaka, överlag väldigt böljande spel. Offensivt gör vi det bra. Vi gör fyra mål på bortaplan, då ska vi vinna egentligen. Vi är lite dåliga i egen zon, tappar insidan och förlorar kamper. De är inte hundra bra idag helt enkelt, säger Jakobs.

På söndag är det dags för Borlänge att möta serieledande IF Troja/Ljungby.

– Vi har en poäng ned. Det är fem matcher kvar. Det är bara att ta den här bussresan hem, sen blir det ny match på söndag, säger Jeff Jakobs.

Inför matchen hade Borlänge chansen att gå upp på samma poäng som Vimmerby i tabellen, nu är det sex poäng mellan lagen.

– Det var en tung avslutning i dag, säger Jeff Jakobs.

Vimmerby HC – Borlänge HF

5–4 (1–2, 2–1, 2–1)

Första perioden: 1–0 (02.47) Jesper Kokkonen (Hampus Harlestam), 1–1 (4.27) Joel Källström Englund (Marcus Andersson), 1–2 (12.22) Lars Eriksson (Nils Eriksson, Marcus Andersson)

Andra perioden: 2–2 (4.09) Jesper Kokkenen (Hampus Harlsestam, Daniel Nilsson), 3–2 (6.51), David Stenbacka (Jesper Kokkonen), 3–3 (17.31) Marcus Andersson (Nils Eriksson, Jonas Halvarsson)

Tredje perioden: 3–4 (2.09) Stefan Högberg (Viktor Ehn, Patrik Elfsberg), 4–4 (16.06) Dennis Fröland (Jesper Kokkonen, Viktor Hällegard), 5–4 Jesper Kokkonen (Karl Johansson)

Skott: 29–30 (11–11, 7–11, 11–8)

Utvisningar: Vimmerby: 4x2 min Borlänge: 2x2 min

Domare: Johan Magnusson, Alexander Brännlund och Filip Löwgren.

Publik: 852

Matchens lirare, Vimmerby HC: Jesper Kokkonen

Matchens lirare, Borlänge HF: Tobias Sandberg