Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borlänge fick kriga för segern mot Kumla

Aldrig tidigare har väl en ishockeymatch känts så lång. Hela Borlänge ishall fick bita på naglarna i två och en halv period när hemmalaget inte presterade.
Då kom den, islossningen som fick hemmapubliken att pusta ut och njuta av ännu en seger på hemmaplan detta år.

Inledningsvis var det inget av lagen som tog kommandot utan matchen stod och vägde utan några vidare chanser. Första riktigt farliga möjligheten kom från hemmalaget när Viktor Mårtensson frispelade Jesper Persson som inte höll skärpa i avslutet.

Första perioden flöt sedan på utan några mål. Trots att Borlänge hade powerplay, som för övrigt var det enda som fungerade i Nybro senast då man förlorade med 2–1 mot Nybro Vikings IF.

Gästerna måste ha gjort ett bra jobb i omklädningsrummet för när andra perioden startade var det Kumla som tog taktpinnen. Innan perioden var fem minuter gammal hade bortalaget haft bud på både två och tre mål genom riktigt farliga chanser. Det såg ut som att Borlänge var en man mindre på isen konstant.

Trots Kumlas övertasg var det hemmalaget som lyckades trycka in det första målet genonm Lars Eriksson. Då gick proppen ur för Borlänge spelmässigt och man skapade många farliga lägen. Och precis lika orättvist som Borlänges ledningsmål var också kvitteringen för bortalaget. Frustrationen hos tränaren Jeff Jakobs efter 1–1 gick inte att ta miste på när det small upprepade gånger i sargen till följd av tränarens välriktade sparkar.

Sista perioden inleddes på samma sätt som andra. Många farliga chanser för Kumla och hemmapubliken fick nöja sig med att Borlänge inte släppte in några kassar trots att många hade kommit för att se Borlänge briljera. Särskilt med tanke på hur överlägsna Borlänge var i Kumla när lagen möttes senast.

Men Borlänge åt sig in i tredje sakta men säkert. Och efter ungefär tio minuter var Kumlaspelarna trötta och det började märkas. Då kom islossningen för hemmalaget. Skott utifrån, styrning av Marcus Andersson och 2–1 var ett faktum. Några minuter senare bombade Robin Holm in hemmalagets tredje mål och det blev spiken i kistan. Borlänges Erik Pers fick sätta 4–1 i öppen kasse innan domaren blåste av.

En klart lättad Jeff Jakobs syntes till i båset innan spelarna från Borlänge glatt vankade in i omklädningsrummet.

Borlänge HF – Kumla

4–1 (1–1, 0–0, 3–0)

Andra perioden: 1–0 (9.55) Nils Eriksson (Jesper Persson, Marcus Andersson), 1–1 (15.10) Simon Arrhén (Patrik Ström).

Tredje perioden: 2–1 (12.22) Marcus Andersson (Mattias Wiklund, Nils Eriksson), 3–1 (14.30) Robin Holm (Filip Hedin), 4–1 (17.50) Erik Pers.

Skott: 37–33 (12–8, 9–13, 16–12)

Utvisningar: Borlänge: 3x2 min, Kumla: 1x2 min.

Domare: Andreas Röhr, Markus Yngvesson, Felipe Londoño

Publik: 619