Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bombhot mot flygplats efter Peter Hultqvists besök

Försvarsminister Peter Hultqvists (S) besök i Norrbotten fick ett dramatiskt slut på onsdagsaftonen.
I samband med att han skulle lämna trakten ringdes ett hot in till Luleå airport. Enligt luletidningarna vill inte Säpo kommentera händelsen.

Under onsdagen Peter Hultqvist, som även är (S)-distriktets ordförande i Dalarna, på besök i Boden.

Det var i samband med att han antogs skulle lämna Norrbottens län från Luleå airport, som telefonsamtalet om ett misstänkt bombhot inkom. Polispådraget blev därefter märkbart.

Ett flygplan tillhörande SAS, som precis skulle lyfta på onsdagseftermiddagen, stoppades i sista stund och evakuerades därefter.

Uppgifterna från flygplatsen och polis var efter händelsen knapphändiga. Flygstationens chef, Ann-Christin Wiklund, medgav i en intervju för NSD och Norrbottens-Kuriren att de haft en säkerhetshändelse och att polis varit på plats. Något mer kunde hon inte säga.

Säpos pressansvarige, Carl Melin, sa inte heller särskilt mycket:

– När det gäller våra skyddspersoner, så kommenterar vi inte säkerheten, sa han till NSD och Norrbottens-Kuriren.

Hotet bedömdes först som nödvändigt att kontrollera men prioriterades sedan ned som oseriöst och rubriceras nu som olaga hot.