Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blodig och livlös kropp hittad vid cykelbana i Gävle – polisen misstänker mord

En blodig och livlös kropp hittades bredvid en cykelbana i Gävle. Nu misstänker polisen att det handlar om ett mord.

Det var strax efter nio på torsdagsmorgonen som den blodiga kroppen hittades på cykelbanan.

– Vi har helikopter i luften och söker med spårhundar i området, säger Mikael Hedström, kommissarie och presstalesperson på polisen i Gävleborg.

Särskild händelse

Polisen utreder händelsen som mord och har beslutat att utreda det hela som en särskild händelse. Ett femtiotal polisen arbetar nu med fallet.

– Vi vet ännu inte var brottsplatsen är. Vi försöker hitta ledtrådar på om personen mördats på fyndplatsen eller om kroppen har förts dit på något vis.

Ingen identitet

Polisen har ännu inte lyckats identifiera den mördade personen.

– Vi arbetar för fullt med att försöka säkra identiteten på den här personen. Det vi gör nu är att knacka dörr och prata med eventuella vittnen.

Varför utreder ni det hela som en särskild händelse?

– Det gör vi för att det är en allvarlig händelse och med tanke på att vi har ett femtiotal poliser i tjänst måste vi ha en organisation som är effektiv, Arbetet måste ske under ordnade former.

Polisens tekniker har varit på platsen för att säkra bevis. Flera områden i Gävle har spärrats av. Polisen ska ha hittat blodspår på flera platser.