Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biodlarna gjorde årets landsbygdsinsats

Utmärkelsen Årets landsbygdsinsats 2016 gick till Folkare biodlareförening.

Folkare landsbygdsforum är utdelare av priset och biodlareföreningens ordförande Göran Larsson fick ta emot diplom och ett stipendium på 5000 kronor.

– Det känns bra och det är tacksamt med ett bidrag för en ideell förening, säger Göran Larsson.

I motiveringen till utmärkelsen sägs bland annat att det delas ut till en förening som arbetar hårt och energiskt i med och motgång med att sammanföra nytta med hälsa och nöje.

Föreningen har en egen gård där man bedriver utbildning och mentorverksamhet "för man är ambitiös i sin tro att Avesta kommun behöver fler bin och fler biodlare med bi-inkomster".

För fem-sex år sedan var det många som lämnade Folkare biodlareförening efter att deras bisamhällen attackerats av kvalster. Då gick medlemsantalet ned till runt 20. Sedan dess har trenden vänt.

– I dag är vi drygt 45 i föreningen. Det har blivit ett litet ökat intresse för biodling på senare tid, säger Göran Larsson.