Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilkupé brann parkering vid bion i Orsa – rutorna var sönderslagna

Vid 00.30 kom larm om bilbrand i Orsa. Enligt larmet skulle det vara vid campingen men det visades att bilen stod på en parkering vid bion i Orsa.

Räddningstjänsten larmades dit och kunde snabbt släcka branden.

– Det brann inne i kupén på bilen och rutorna var sönderslagna sp polisen är och upprättar en anmälan, säger Johan Szymanski, räddningschef vid Mora–Orsa brandkår.

Det är oklart hur branden startat och hur stora skador det blivit på bilen. Det ska inte ha funnits någon spridningsrisk. Även en ruta på biografen krossades under natten och en anmälan om skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet har upprättats enligt Jens Aufterheide, vakthavande befäl hos polisen. Det går inte att sia i om den krossade rutan och den nedbrunna bilen har något sammanband.

Under natten mot lördagen var det en bilbrand i Orsa. Då var det en bil som stod på Järnvägsgatan intill Centralgrillen som brann.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android