Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil körde i diket efter polisjakt mellan Borlänge och Falun – två män greps

Två män greps efter att ha kört i diket vid en biljakt mellan Borlänge och Falun under natten mot tisdag. Efterföljandet startade när en polispatrull skulle kontrollera männens bil, som setts i samband med en skadegörelse i Borlänge.

Efter att en ruta i en port i Borlänge slagits sönder under natten anträffade en polispatrull en bil som misstänktes ha samband med skadegörelsen. Men när polisen skulle stoppa bilen ville föraren annorlunda och ett efterföljande började, där den misstänkta bilen till slut körde i diket utanför Falun.

Läs också: Släpvagn lastad med snöskoter stals i Sälen

De två männen som färdades i bilen greps och i fordonet anträffades misstänkt stöldgods.

Nu misstänks de för en rad brott.

– Det är skadegörelse för den krossade rutan, sen hittade vi gods i bilen som misstänks vara stulet och föraren saknade körkort och hade en kniv på sig. Kumpanen misstänks för skadegörelsen initialt och sedan även stöld och brott mot knivlagen, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen.

Läs också: Ex-pojkvän misstänks ha skjutit kvinnan i Säter – anhållen av polisen

Föraren misstänks dessutom för vårdslöshet i trafik och rattfylleri genom påverkan av narkotika.