Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet om Bergslagsrallyt: "Ser inget hinder"

Bergslagsrallyt har bara kunnat köras tre gånger senaste tio åren.
Men med två veckor kvar till årets upplaga gör arrangörerna tummen upp.

Efter att 1968–2006 ha kört 39 raka år tvingades Bergslagsrallyt för första gången ställa in 2007 – och sedan dess har bara tre av tio planerade rallyn kunnat köras då vintrarna varit för milda.

Senast rallyt genomfördes var 2013, men nu talar allt för att årets upplaga blir av.

På Facebook skriver arrangörsklubbarna – Hällefors MK, Ludvika MS och MK Kopparberg – nu att förhållandena på vägarna i Grängesberg, där årets upplaga ska genomföras lördagen den 28 januari, ser mycket bra ut.

"Det ser klart bättre ut än tidigare år. På mötet igår så ser vi inget hinder för att genomföra tävlingen. Det kommer säkert komma fram grus på vissa ställen men det gör det på alla tävlingar", skriver arrangörerna.

LÄS MER: Laddat för nytt Bergslagsrally – i Grängesberg

Totalt kommer rallyt bjuda på 92 kilometer specialsträckor fördelat på fyra specialsträckor i skogarna mellan Hällefors, Kopparberg och Grängesberg.

Anmälan är öppen till den 22 januari, och hittills är 47 förare anmälda, bland dem förre svensk mästaren Eddie Hörbing från Karlskoga, som vann näst senaste upplagan som genomfördes av rallyt 2011, och Joakim Roman från Örebro, som kommer använda rallyt som genrep inför VM-deltävlingen Svenska rallyt.

LÄS MER: Jirvelius löfte inför VM-rallyt: "Nu ska vi gasa – annars kan vi lika gärna vara hemma"