Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Nya Tider till bokmässan igen

Högerextrema Nya Tider ställer ut på årets upplaga av bokmässan i Göteborg.

Tidningen fanns representerad på mässan även i fjol, något som orsakade protester från besökare och ledde till att flera författare bojkottade mässan.

– Vi har efter all uppståndelse grundligt gjort vår läxa och kommit fram till att vi inte kan utesluta någon utställare på grund av deras åsikter, säger Bokmässans vd Maria Källsson, som hoppas att beslutet inte ska leda till lika stor uppmärksamhet som förra året.

– Den enda som gynnas av mycket rabalder är Nya Tider så jag hoppas att det inte blir som förra gången. Vi kommer att stå fast vid vårt beslut, säger hon.

Festivalledningen tillät Nya Tider att medverka efter flera turer, då man först sade ja, sedan nej, sedan ja igen under förutsättning att tidningen "höll sig inom lagens ramar".

I år har man dock skrivit om avtalen så att de är möjliga att bryta.

– Saker kan inträffa. Om lagbrott eller en tydlig koppling mellan hat, hot och våld mot några av våra utställare skulle inträffa kan vi välja att ta ett nytt beslut, säger Maria Källsson.

Bokmässan äger rum den 28 september – 1 oktober.