Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Mattias Ritola klar för Leksand

Strax före nedsläpp mot Linköping släppte Leksands IF nyheten.
Mattias Ritola är klar för LIF och kommer att spela i tröjnummer 10.
– Vi har alltid haft som plan att någon gång komma hem till Leksand och när möjligheten nu presenterade sig var det inget att tveka på, säger Ritola till leksandsif.se.

På torsdag eftermiddag gjorde Leksand klart med drömspelaren Mattias Ritola.

– Mattias spelade flera landskamper, inklusive VM ifjol och förra säsongen var han en av de bästa spelarna i hela SHL. Vi har haft ögonen på honom sedan flytten till Fribourg och hållit kontakten under tiden där, en kontakt som intensifierats den senaste tiden, säger Christer Siik i Leksands sportråd till leksandsif.se.

SE ÄVEN: TV: Efter Ritola – Leksand öppnar för fler förvärv: "Vi vill förstärka laget"

LIF-tränaren, Per-Erik "Perra" Johnsson:

– Det är klart att en så bra spelare är ett välkommet tillskott. Han har potentialen att ta vårt offensiva spel till nästa nivå och kanske även en bit bortom den nivån. Samtidigt ska man ha i åtanke att vi lär ha lika mycket tålamod med honom som med alla nyförvärv.

Insamlingen till Vision 1919 har gett över 200 000 kronor. Värvningen har genomförts tack vare storsponsorn Ejendals och insamlingen.

– Återigen får vi ett kvitto på vilken enorm kraft det finns i den passion som supportrar och sponsorer till den här föreningen kan uppbåda, säger Leksands vd Christer Plars till leksandsif.se.

– Ejendals, en av våra närmaste företagspartners, erbjöd sig att skjuta till det som fattades. Tack vare detta kan vi nu presentera en värvning av en spelare som kommer spetsa till truppen redan i år men som också är en mas som vi kan bygga framtidens lag runt, fortsätter Plars.

Kontraktet med Mattias Ritola är skrivet på resterande delen av säsongen, plus ytterligare fyra år.

– Vi har alltid haft som plan att någon gång komma hem till Leksand och när möjligheten nu presenterade sig var det inget att tveka på. Jag är mas, Jossan är kulla och vi har hus vid Siljan, säger Ritola till till leksandsif.se.

– Jag har skaffat mig en hel del rutin genom åren och hoppas att jag kan vara med och bidra över hela banan samt kanske komma med ett par råd till alla de unga spelarna Leksand håller på att utveckla, fortsätter Ritola.

Mattias Ritola gör hemmadebut i Leksands IF nästa lördag och spelar i nummer 10.