Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Batteriåtervinning mycket viktigt anser stor majoritet i Dalarna

97 procent av invånarna i Dalarnas län anser att det är ganska eller mycket viktigt att återvinna eller återanvända batterier. 96 procent har samma inställning till el- och batteridrivna produkter.

Annons

Det visar en undersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Batteriåtervinningen.

Underlaget är 200 personer i länet som tillfrågats om synen på återvinning eller återanvändning.

Batterier är i konkurrens med andra avfallssorter, som papper, glas och plast, det som anses viktigast att återvinna för miljön.

– Undersökningen visar att det finns ett mycket starkt stöd för återvinning och återanvändning av elektronik, säger Micaela Westerberg, kommunikationschef på Batteriåtervinningen, i ett pressmeddelande.

– Men det finns ett glapp mellan attityd och beteende. Varje hushållförvarar i genomsnitt sex kilo elavfall som behöver komma tillbaka in i kretsloppet igen för att jordens resurser ska räcka på sikt,

Undersökningen berättar att 72 procent av respondenterna i Dalarna tycker att det är ganska eller mycket lätt att återvinna batterier.

De avfallssorter som är viktigast att återvinna för miljön är, enligt de tillfrågade i länet, batterier (35 procent), plast (19), el- och batteridrivna produkter (17) och vitvaror (10).

På frågan om det är lätt att återvinna el- och batterdrivna produkter på hemorten svarade 29 procent ganska lätt medan 23 procent tyckte det var ganska svårt.

Beträffande batterier ansåg 41 procent att det var ganska lätt och 31 procent svarade mycket lätt.