Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn blev sjuka på nybyggd förskola

Personal och barn på nybyggda förskolan Äventyret i Säter har blivit sjuka av kemikaliska ämnen i luften, skriver SVT Dalarna.

Enligt SVT Dalarna har en matta i lokalen "förtvålats" och det finns förhöjda värden av kemiska ämnen i luften på förskolan. Problemet ska ha uppstått när en matta lades på betong som fortfarande var fuktig.

Både personal och barn på förskolan ska enligt SVT Dalarna ha känt sig dåliga när de vistats i lokalen. Därför gjorde Säters kommun luftmätningar vid jul, som alltså visade att det finns förhöjda värden i lokalen.

Enligt kommunen är ämnena inte farliga, men man kan få besvär om man vistas i lokalen. Hur kommunen ska gå vidare nu är. Man måste enligt SVT kontakta den entreprenör som ligger bakom bygget och kanske till och med gå vidare till tingsrätten.

Läs också: Ex-pojkvän anhållen och misstänkt för att ha skjutit kvinnan i Säter