Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avtal klara för bostäder och camping

Vid senaste mötet i kommunstyrelsen, Smedjebacken, togs beslut om två viktiga avtalsärenden.

I ena fallet är det nu även formellt klart att entreprenören Håkan Johansson får arrendera delen av fastigheten Smedjebacken 3:2 (Västansjögropen) strax intill Kolbäcksån.

Därmed har ytterligare ett steg tagits mot den centrumnära camping som till sommaren ska erbjuda såväl campingstugor som uppställningsplatser för husbilar.

Beslutet innebär dessutom att kommunen tar 550 000 kronor ur investeringsbudgeten till schaktningsarbeten för tillfartsvägen samt framdragning/anslutning av vatten- och avlopp och el. Kommunen bekostar även nybyggnadskarta och bygglov

Arrendetiden är på tio år och gäller från och med den 1 mars i år. Arrendeavgiften är bestämd till 70 000 kronor per år.

Det andra avtalsärendet har sitt fokus längre uppströms Kolbäcksån, i Morgårdshammar, där arkitektbyrån Aedis ska bygga bostadsrätter.

Byggstarten för den första etappen med 16 bostadsrätter är planerad till den 3 april.

Robbin Hellström vid Aedis aviserade nyligen att de vill planera vidare och säkra såväl etapp 2 som etapp 3.

En enig kommunstyrelsen beslutade som väntat att säga ja till reservationsavtalen för båda etapperna. Det innebär att Aedis har 36 månader på sig att bygga fler bostäder.

Prislappen för det 6 770 kvadratmeter stora området i etapp är 1 317 680 kronor. För varje påbörjat år ska Aedis betala tio procent i reservationsavgift. Avgiften räknas av mot köpeshillingen om köpekontraktet tecknas inom reservationstiden.

Samma upplägg gäller för de 2 880 kvadratmeter mark som finns i etapp 3. Här är prislappen satt till 210 240 kronor.