Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avestason på turné gästar Folkärna

Kören A Caprico bjuder på glada melodier och en dos vemod

Annons

Kören A Capriccio, ledd av Avestafostrade Anton Leanderson-Andréas, kommer till Folkärna kyrka på söndag. Leanderson-Andréas arbetar på Sjöviks folkhögskola och började leda körer vid 18 års ålder, samtidigt som han startade sina studier i musik vid Sjöviks folkhögskola. Nu vill han glädja publiken på hemorten med sin musik.

Läs mer: Skiva spelas in på Sjövik

– Jag tror att publiken kommer att bli glad och överraskad eftersom vi har fått med oss några riktigt bra och svängiga musiker på turnén, säger Anton Leanderson-Andréas.

Musikerna som uppträder tillsammans med kören är Anna Karlsson på fiol, Jonas Bleckman på cello och Simon Nyberg på gitarr.

– Det blir många glada melodier, tillsammans med en lagom dos vemod så klart, säger körledaren.

Att det blir just Folkärna kyrka beror mycket på att kören gillar att uppträda i kyrkan men även att det är Antons hemkyrka.

– Jag är döpt och konfirmerad där och har växt upp i Folkärna och på Sjöviks folkhögskola, där jag numera undervisar. Jag tycker om Avesta som stad och kan mycket väl tänka mig att flytta tillbaks någon gång.

Läs också: Musik och hantverk på Sjöviks vårfest

Antons vokalmusik framförs både i Sverige och internationellt och finns representerade på bland annat förlagen Gehrmans och Oxford University Press.