Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avestaseniorer körde bilrally

För SPF Avesta blev september månadsmöte i form av bilrally, som det varit ett antal år, dock tidigare i augusti. Färden gick via Grytnäs till Pålsbenning, till Stora Ensos mätstation. Sedan åter mot sydväst till Norra Strandmora, By Hembygdsgård och därefter till Korskrogens Bygdegård. En sträcka på 65 km med 12 kontroller.

Vid varje kontroll skulle deltagarna svara på en fråga, där det gavs tre alternativ. Frågorna hade konstruerats av Sören Ohlsson och var nog så kluriga.

Att det går mot höst framgick av att naturen börjar skift färg från grönt till gult och rött. Solen glimtade fram först när vi samlats vid Korskrogen.

När alla hade samlats bjöd Jan Lundqvist till lunch som bestående av fläskkarré, potatissallad, grönsallad och kaffe med kaka. Det rådde en gemytlig stämning runt borden och alla lät sig väl smaka.

Efter avslutad måltid förrättade Bengt Lundin prisutdelning. Tre vinnare hade sju rätt och fick skiljas åt med utslagsfrågan som var hur många golfbollar som fanns i en korg. Vinnarna blev Kristina Peräng på tredje plats, Ingegerd Blixt på andra och Birgitta Hellgren på första plats. Priserna hade skänkts av OK i Karlbo, Shell vid Dalahästen och AD-bildelar.

Efter dragningen av lottvinster tackade Bengt kontrollanterna som stått vid kontrollerna och kökspersonalen med Jan Lundqvist som mästerkock som hade ordnat med en välsmakande lunch.

Mätta och efter att även ha fått lite hjärngymnastik lämnade ett glatt gäng utanför Korskrogen.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Avesta Tidning Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel