Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avestas elever kan få hjälp med matten

Anneli Karlsson (KL) vill starta en så kallad räknestuga dit elever kan gå för att få hjälp med matte. ”En generation håller på att gå förlorad”, säger hon.

– Jag har sett skolresultaten från eleverna i Avesta med omnejd och det ser ju inte bra ut. Det sägs att det kan bli bättre på sikt men vi kan ju inte vänta, en generation håller på att gå förlorad, säger Anneli Karlsson.

Läs mer: Avesta i botten i skolrankning

Läs mer: Avesta rasar stort i nationell skolrankning

Hon tog kontakt med Mattecentrum, en ideell organisation som med hjälp av frivilliga lär ut matte gratis till högstadie- och gymnasieelever. Mattecentrum har räknestugor utspritt i hela landet men än så länge finns ingen i Avesta. Men allt Anneli Karlsson behöver göra är att starta en lokal förening och hitta volontärer som vill hjälpa till.

– På våra stora industrier som stålverket och bruket i Fors finns ju så klart en massa ingenjörer och andra som är duktiga i matte. Det vore fantastiskt om vi kunde samarbeta med dem, säger hon.

Många räknestugor ute i landet sponsras av lokala företag som vill satsa på bättre mattekunskaper hos eleverna.

Anneli Karlsson har också varit i kontakt med Ulf Kolmodin, en av de pensionerade lärare som fram till i höstas ordnade läxhjälp för ensamkommande ungdomar.

– Om det startas en förening så är vi gärna med men vi kan inte ansvara för det hela, det orkar vi inte, säger Ulf Kolmodin.