Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avestamusiker bjuder på "Karantänkonsert" – sänds direkt från AT:s redaktion: ”Ett gäng vänner som brukar ses och jamma”

Artikel 16 av 18
Nystart för Avesta Tidning
Visa alla artiklar

Kan man ha popkonsert på en tidningsredaktion? Jadå! På lördag kväll samlas ett gäng Avestamusiker för en "Karantänkonsert" på Avesta Tidnings redaktion. Syftet är att liva upp Avestabornas tillvaro i corona-mörkret. Konserten sänds direkt på avestatidning.com.

Youtube-fenomenet ”Tiny Desk Concert”, där kända och okända artister har konsert bland datorer och telefoner på radiokanalen NPR:s kontor i Washington i USA har slagit stort världen över.

På lördag kväll gör ett gäng Avestamusiker samma sak, men "konserthallen" blir i stället AT:s redaktion. Och publiken blir på nätet.

– Vi är ett gäng vänner som brukar ses och jamma ihop inför publik. Nu har vi inte kunnat göra det på ett tag då man inte får ses i för stora folksamlingar längre. Det tycker vi är tråkigt, säger Jonas Nilsson, som är producent och en av artisterna som kommer att spela på lördag.

– Men så blev vi inspirerade att göra samma sak som artisterna i ”Tiny Desk Concert” gör, fast utan publik. Av en slump mötte jag Gabriel (Ehrling Perers, chefredaktör på Avesta Tidning) på gatan, och han tyckte att det vore en kul grej att göra på AT:s redaktion.

Jonas Nilsson och gänget, som totalt består av åtta Avestamusiker, kallar spelningen för ”Karantänkonsert”, och utlovar genremässigt en blandning av akustisk popmusik, soul och country.

Spelningen kommer inte att visas på Youtube, men likväl sändas direkt på avestatidning.com med start lördag klockan 19:00.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips