Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avestabördige Lars Johansson kallas upp – klar för truppen i Chicago

Han är född i Avesta och har fostrats i Mora IK. Nu kan Lars Johansson skriva historia i Chicago om han får spela.
Som grädde på moset har en en seger i O-ringen på listan över meriter.

Lars Johansson har spelat 16 av de 23 inledande matcherna i AHL-laget Rockford IceHogs, och gjort det bra. Han har, tillsammans med IceHogs, vunnit sex av matcherna han spelat, och hållit en nolla. Framöver kommer Johansson tillhöra Chicago Blackhawks trupp.

Enligt Hockeysverige.se är anledningen till att Johansson kallas upp Corey Crawfords blindtarmsinflammation, som han drabbades av i dagarna. Crawford opererades akut, och förväntas missa de kommande veckornas spel. Scott Darling får då ta hand om förstaspaden i laget, med Johansson som backup.

Lars Johansson ör bror till landslagsskidåkaren Martin Johansson. Lars har, precis som sin bror, orienterat på hög nivå och lyckats vinna O-ringen.

Han har fostrats i Mora IK och gått på Mora ishockeygymnasium. Efter tiden i Mora gick Johansson till Frölunda där han tog SM-guld och utsågs till SHL:s bästa målvakt.

Den odraftade 29-åringen gör sin första säsong i Nordamerika efter att i somras fått ett NHL-kontrakt från giganterna Chicago.

Skulle han få speltid i Chicago blir han den första svenska målvakten i klubbens historia att få det, enligt Hockeysverige.se.