Annons
Vidare till avestatidning.com
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avestabo vinner tvist om husvagnsköp

Allmänna reklamationsnämnden (ARN) rekommenderar ett Borlängeföretag att låta en kund från Avesta häva köpet av en husvagn för 475 500 kronor.

Husvagnen levererades i maj 2014, och efter att ett 50-tal fel på vagnen konstaterats blev kunden i december 2015 lovad ett nytt exemplar. Den nya husvagnen levererades dock aldrig då tillverkaren i början av 2016 gick i konkurs.

Borlängeföretaget motsatte sig kravet, och menade att husvagnen – efter åtskilliga reparationer – nu är i normalt skick. Företaget har även erbjudit sig att köpa tillbaka husvagnen för 300 000 kronor, trots ovissheten om värdet efter konkursen.

ARN dömer dock till Avestabons fördel och menar att företaget är ansvariga för husvagnen trots att garantigivaren gått i konkurs. Nämnden finner 425 000 kronor som en skälig återbetalning.